iYYo Electric vehicles
 
 

 

Nieuws


Terug naar overzicht

07-08-2013

Via tuk-tuk naar iYYo taxi

Met de start van Argos Mobiel heeft Vlaardingen er een nieuwe vervoerservice voor senioren bij én een traject om werkzoekenden aan een baan te helpen. De chauffeurs van de elektrische autootjes van Argos Mobiel, een soort tuk-tuks (iYYo's), worden namelijk opgeleid tot taxichauffeur. Na het behalen van een theorie- en praktijkexamen stromen zij door naar een baan bij een Rotterdamse Taxi Centrale-aangesloten taxibedrijf.

Vorige week gaf wethouder Oosterom, samen met bestuurders van Argos Zorggroep en Stichting Flex, het startsein voor het project 'mobiel in de buurt'. Het samenwerkingsproject ondersteunt ouderen in hun mobiliteit en zelfstandigheid en helpt werkzoekenden aan een baan.

Onder de naam Argos Mobiel rijden vanaf augustus zes dagen per week vier elektrische voertuigen (iYYo's) door Vlaardingen om senioren te vervoeren naar voorzieningen in hun eigen buurt. Als een bestemming net te ver is om te lopen, of het is slecht weer, dan kunnen ouderen een Argos Mobiel reserveren of er één op straat aanhouden. Afhankelijk van de afstand kost een ritje € 1,50 of € 3,00 per persoon.Terug naar overzicht