iYYo Electric vehicles
 
 

 

Nieuws


Terug naar overzicht

02-08-2013

Argos Mobiel Onthuld, de nieuwe vervoersdienst van Argos Zorggroep

VIDEO: http://www.youtube.com/watchfeature=player_embedded&v=NDQ9qKp-_5M

Op woensdagmiddag 31 juli jl. onthulde Cees Oosterom, wethouder sociale zaken en werk, zorg, maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en grondzaken in Vlaardingen, de nieuwe vervoersdienst van Argos Zorggroep 'Argos Mobiel' aan het publiek. Vervolgens stapte hij zelf achter het stuur om met drie ouderen een ritje te maken.

Vanaf 1 augustus rijdt Argos Mobiel van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 18.00 uur. Een rit tussen de 0 en 3 kilometer kost € 1,50 en een rit tussen de 3 en 6 kilometer € 3,00. Passagiers betalen met PIN of met de Argos Mobiel Rittenkaart. Deze rittenkaart is verkrijgbaar in de vier zorgcentra van Argos Zorggroep, de Meerpaal, de Wetering, Marnix en Soenda.

Argos Mobiel is een elektrisch vervoersmiddel dat rijdt van deur tot deur. Argos Mobiel is er voor ouderen die in Vlaardingen op een snelle en gemakkelijke manier op een bepaalde plaats willen zijn, bijvoorbeeld de markt of een winkelcentrum in de buurt. In het voertuig is plaats voor een rollator of inklapbare rolstoel.

Argos Mobiel is een samenwerkingsproject tussen Argos Zorggroep, Stichting Flex en Gemeente Vlaardingen. De chauffeurs van Argos Mobiel zijn Vlaardingse werkzoekenden die in een werk-leertraject worden opgeleid tot taxichauffeur en na diplomering doorstromen naar een betaalde baan. De pijlers van het project zijn mobiliteit, werkgelegenheid en duurzaamheid.Terug naar overzicht